tarihinde yayınlandı 11 Yorum

Sitemin banlı olup olmadığını nasıl anlarım

Merhaba arkadaşlar…

Bugün ki makalemde webmasterler için bazen kabusa dönüşen google tarafından adsense konusunda banlanmak. Makaleme başlamadan önce google arama yani organik ban ve google adsense banlarını karıştırmamanız konusunda dikkat etmeniz açısında söylüyorum, ikisi farklı şeyler.

Google arama, yani google organik hit tarafından banlanmak çok zor iş. Bazı sitelerin birebir kopyalarını yayınlamadığınız sürece google arama sonuçlarında içeriğiniz ne olursa olsun görüntülenirsiniz.

Gelelim Adsense tarafından ban olayına. Adsense tarafından banlanmanın bir çok sebebi olabilir.

Bunlardan bazıları:
– Telif hakkı (full program, full film siteleri vb.)
– Kopya içerik
– Yetişkinlere özel içerik yayınlamak
– Sahte tıklama (Eğer Adsense hesabınız sahte tıklama sonucu kapanırsa bir daha açılmaz.)

Yukarıdaki sebeplerden dolayı adsense hesabınız kapanabilir. Eğer sahte tıklama sonucu kapanırsa işiniz zor. Çünkü itiraz formu doldurup gönderseniz bile adsense’den alacağınız cevap şu şekilde olur. “Uzmanlarımız tarafından hazırlanan algoritmalar sitenizin sahte tıklama aldığını tespit etmiştir. Kendi yaptığımız algoritmalara güvenmek zorundayız.” gibi algoritma ne derse o olur şeklinde sizi terslercesine bir cevap alırsınız. Lakin bu durum adsense hesabını daha yeni açmış kişiler için geçerlidir.

Eğer uzun zamandır bir adsense hesabına sahipseniz ve sitenizde düzgün olarak kullandıysanız herhangi bir sahte tıklama durumunda adsense ekibinden uyarı mail’i alırsınız ve sahte tıklamaların iptali işlemini gerçekleştirerek sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Diğer durumlar için (kopya içerik, yetişkinlere özel içerik, telif hakkı vb.) bu durumları ortadan kaldırdıktan sonra başvurunuzu yenilemeniz sonrasında herhangi bir sorun olmazsa adsense hesabınız verilir.

Eğer adsense hesabınız banlanırsa bunu gelen mail ile anlarsınız peki adsense tarafından siteniz banlanmışsa…?

Şimdi sitenizin adsense tarafından banlanıp banlanmadığını kontrol etmeniz için 3 adet sorgulama sitesi linki vereceğim. O sitelerden sitenizin adsense tarafından “ban” sorgusunu yapabilirsiniz.

İşte Adsense ban sorgulama siteleri…

Adsense banAdsense banAdsense ban

tarihinde yayınlandı

WordPress Tema Optimizasyonu

Tema Optimizasyonu
Tema optime etmek WordPress Hızlandırma ile ilgili yazığımız daha önceki konulara nazaran daha çok araştırma ve bilgi birikimi gerektiren bir durum. WordPress Temasını geliştirmeye başlamadan önce WordPress’in Codex sayfasına göz gezdirmenizde kesinlikle fayda buluyorum.  Wordpress sitesinin yavaşlamasında en büyük etkiyi WordPress Temanızın sebep olduğunu unutmayın. Tema içerisinde kullandığınız CSS ve Scriptler buna sebebiyet vermektedir.

1 Satır içi yani Inline CSS Kullanmaktan kaçının.
Satır içi CSS’ler adından da anlaşılacağı gibi direk sayfa kodlamasının içinde bulunur. Bu kullanım türü uygun bulunmamaktadır. Bunun için  CSS dosyalarını farklı bir dosyadan çağırmanı gerekmektedir. Web sayfanız açıkken sağ tuşla kaynağı görüntüle şeklinde bir yolla yanlış yada doru css yöntemi kullandığınızı öğrenebilirsiniz.

Hatalı Kullanım

[cc lang=”css”]#header {
background: #90a090;
border-bottom: double 3px #aba;
border-left: solid 1px #9a9;
border-right: solid 1px #565;
border-top: solid 1px #9a9;
font: italic normal 230% ‘Times New Roman’, Times, serif;
letter-spacing: 0.2em;
margin: 0;
padding: 15px 10px 15px 60px;
}
[/cc]

Eğer bir css dosyasını dışarıdan çağırıyorsanız header.php dosyanızda aşağıdaki gibi bir dosya çağırma kodu olmalıdır.

[cc lang=”php”]
type=”text/css” media=”all” />[/cc]

buna direk dosya yolunu göstererek bir sorgudan daha kurtulabilirsiniz.

[cc lang=”php”] [/cc]
2 Satır içi  Javascript Kullanmayın
Satır içi script kullanmakta uygun bir kodlama olmaz ve optimizasyon açısından zararlıdır. Bunun için scriptleri de dışarıdan çağırmanız daha doğru olacaktır Bu şekilde kontrolde daha sağlıklı olur.

3 Öncelik Sırasına Göre Çağırın
Header bölümünü düzenine geçince meta tag ve html tanımlarından sonra css dosyalarını çağırın daha sonra scriptleri çağırın. Dilerseniz scriptleri footer ile beraber en son da çağırabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için WordPress Hızlandırma Rehberini mutlaka okuyun…

tarihinde yayınlandı 2 Yorum

WordPress Hızlandırma

wordpress Hızlandırma

1. WordPress  Yedek Alma ve Analiz

WordPress ile yapacağınız tüm sistem değişikliklerinden önce ( WordPress Eklentileri kurma, tema kurma veya kod oluşturma vb.) mutlaka sitenin tam yedeğini alın. Özellikle veri tabanı yedeğini unutmayın. Olur da kendiniz yedek almayı bilmiyorsanız bu durumu hosting şirketinize danışarak haledebilirsiniz.

Sistemi yedekleme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra diğer işlemlere geçmeden önce, yapacağınız işlemler sonucu sitenizin performansının ne kadar arttığını görmek için şimdiki durumun açılış hızını, sorgu sayısını ve sayfanın büyüklüğünü ölçerek, çalışma sonrası aradaki farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

Bu tür analizlerin nasıl yapıldığı hakkında google’dan bilgi alabilirsiniz.

2. WordPress Sistemini Oyalayan Gereksiz işlemlerden Kurtulmak

2.1 Aktif bir şekilde kullanmadığımız Eklenti ve Araçlar
WordPress sisteminde kullanmadığımız birçok eklenti kalıntıları mevcuttur veritabanı üzerinde, mesela veri tabanı yükleme eklentisi olan Database Backup ve güvenlik taraması için çok nadir kullandığımız Security Scan gibi eklentiler ile Etiketleri Kategorilere çevirmeye yarayan Tag to Category Converter benzeri araçları kaldırın çünkü bir kere kullandıktan sonra pek işimize yaramazlar ve veritabanımızda gereksiz sorgulamalara yol açarlar. Bu da doğal olarak sitenin açılış hızını ve ona bağlı olarak açılış süresini olumsuz etkiler.

2.2 Analiz Araçları
Bütün web sitesi editörleri gibi bizlerde sitemizin ziyaretçi akışını ayrıntılı bir şekilde görebilmek için bazı analizlere başvururuz. Bu analiz hizmetlerinin en başında, herkes tarafından bilinen Google Analytics gelir. Bu işi abartan bazı webmaster arkadaşlar birden çok analiz uygulaması barındırır. İstatistik uygulamaları kendileri ile beraber bir sürü script ve css dosyası çalıştırırlar, buda gereksiz yoğunluğa sebep olup sitenin gereksiz yere yavaşlamasına ve performans kaybetmesine neden olur. Sitenizde biden fazla istatistik uygulaması kurmanıza gerek görülmemekle beraber Google Analytics veya Yandex Metrica uygulamaları bunlar için yeterli ve detaylı analizi sağlayabilirler.

 Bu makalemde sizlere WordPress Yedek Alma ve İstatistik Uygulamaları ile ilgili bilgi vermeye çalıştım. Bu makale WordPress Hızlandırma makale serisinin birincisidir. WordPress’i hızlandırmak ve performansını artırmakla ilgili diğer başlıkları görmek ve içerik hakkında bilgi almak için lütfen WordPress Hızlandırma makalesini ziyaret ediniz…

tarihinde yayınlandı 2 Yorum

WordPress Hızlandırma

Wordpress HızlandırmaSEO pozisyonlarını kullanarak  web sitenizin organik trafiğini yükseltmek için bazı işlemler yapmak gerekiyor. Eğer kullandığınız sistem WordPress ise o zaman bu yazı dizisini kesinlikle okuyun…
WordPress alt yapısını kullanan arkadaşların en genel sorunları sistemin WordPress Eklentileri yüzünden giderek yavaşlamasıdır. Bu gayet normal işleyen bir durumdur, çünkü WordPress, kullanıcılara kolaylık sağlamak amacı ile yönetim panelini özelliklerle doldurmuş. Webmaster arkadaşlar bilirler ki bir sitede yönetim panelinin oluşturulması beraberinde bir sürü  kodlama ve işlem sorgulama detayları gibi döngüleri getirir. Bu da doğal olarak site çalışırken bir  sürü işlem yapmasına ve bu yüzden yavaşlamasına sebep olur.

WordPress Eklentilerinin ve gereksiz kodlamaların veya kodlama hatalarının zaman içerisinde veritabanında bıraktığı atıksal içerikler WordPress sisteminde zamanla yavaşlamasına neden olacaktır. Siteye yapılan ziyaretler zaman içerisinde oluşan yavaşlama yüzünden düşecektir. Çünkü sayfaya gelen ziyaretçi sayfanın açılmasını beklemeyip en kısa zamanda sayfadan ayrılacaktır.

Ama WordPress Hızlandırma ile ilgili yazdığım bu makale serisini okuyarak  gerekli önlemleri alabilir ve daha hızlı ve yüksek performansa sahip bir site ile daha çok ziyaretçi edinebilir ve arama motorlarında ön sıralara çıkabilirsiniz.

WordPress sistemi ilk yüklendiğinde saf haldedir ve idare eder bir performansla çalışır. Gün geçtikçe yapılan kodlama değişiklikleri, veri tabanı içerikleri ve yüklenen eklentilerin oluşturduğu yükler altında ezilmeye başlar, nihayetinde sistem yavaşlar. Olay gelip buralara kadar dayandıysa yapılacak bir şey kalmıştır geriye. O da sisteminizi optimize ederek verimini yükseltmek. Tabi bunun yanında her şeyden vazgeçip sisteminizi yeniden kurmak gibi bir seçeneğinizde var ama bunu bu işe gönül veren hiç bir webmaster istemez sanırım.

Bu işe WordPress sisteminin daha iyi çalışması için bir optimizasyon hareketi ile başlamak gerek. Bu işi bilinçli bir şekilde ve tamamen kurallara bağlı kalarak yapmak çok önemli bir unsurdur. İşte bunun için sistemli, bir programa bağlı olarak optimizasyon aşamasına başlamak gerekir. Sağdan soldan duyumlar ile değil tamamen profesyoneller tarafından hazırlanmış analiz işlemlerinden yararlanarak hazırlanmış WordPress Hızlandırma makalelerinden faydalanabilirsiniz.

WordPresss Hızlandıra Yazı Dizisi çerçevesinde aşağıdaki başlıkları ele alacağım. Her birini ayrı bir makale olarak ele alıp değerlendirip kafanızda soru işareti bırakmamak için elimden geleni yapacağım. Anlatacağım her konu için aşağıdaki başlıklara link vererek yönlendirme yapacağım.

Bu aşamada sormak istediklerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Hazırlamış olduğum WordPress Hızlandırma makale dizisinde anlatılan konular WordPress, Google, Yahoo, SeoMoz, Wikipedia, W3C, Web Page Test, gibi sitelerin Site Analiz araçlarından faydalanılarak hazırlanmıştır.

Makalelerde anlatılan aşamaların, uygulanmasından önce site yedeğinin alınması şiddetle tavsiye edilir.

tarihinde yayınlandı 4 Yorum

Özgün Makale Yazılır

Değerli arkadaşlar…

Özgün Makale YazılarıÖzet:  www.zerkaya.com bünyesinde çalışmalarına başlanılan Özgün Makale Yazıları hakkında bilgi içermektedir.

Makalelerimiz; İstediğiniz konu ile ilgili videolar izlenip, Türkçe ve İngilizce makaleler araştırıldıktan sonra edinilen genel bilgi çerçevesinde tamamen özgün olarak yazılmaktadır. Siteye uygun anahtar kelimeler ile analiz edilir ve siteye eklenir.

( Google Analiz ve Google Adwors Kelime Aracı gibi sistemler kullanılarak konu ile ilgili en çok aranılan kelimeler tespit edilir ve bu kelimeler ile anahtar kelime grubu oluşturulur. Siteye eklenen içerik 13.000 takipçi sayısı bulunan facebook sayfasında tarafımızca paylaşıma sunulur.)

Özgünlük: Tarafımızdan yazılan yazılar özgün olup %95 olasılıkla, sitenizin indexlenme hızına bağlı olarak en geç 2 gün içerisinde organik hit çekmektedir.

Kategori: Makalelerimiz genel olarak Sağlık, Bilgisayar, Resim, Web Tasarım kategorilerinde yayınlanacak şekilde hazırlanmaktadır. Bunların dışında kalan kategorilerde Makale istenmesi halinde ekibimiz tarafından değerlendirilir ve uygun bulunması durumunda konu ile ilgili makale yazılır.

SEO Durumu: Makalelerimiz istenilen kategorilerde Google AdWords ve Real.st gibi analiz raporları göz önünde bulundurularak kelime popoliterliği, uygun anahtar kelimeler, en çok aranılan kelimeler ve benzeri analizler sonucunda hazırlanarak SEO açısından en uygun verimin elde edilmesi sağlanır.

Yayınlama:

1- İletişim sayfasından makale  istek formunu gönderiyorsunuz.
2- Bu konunun altında Özgün Makale İstediğiniz İle ilgili hatırlatma yorumu bırakıyorsunuz.
3- Olumlu yanıt aldıktan sonra makale ile ilgili özel isteklerinizi tarafınıza bildirilen e-mail ile gönderip bilgilendirmeyi yapıyorsunuz
4- Makale Paylaşımı ve Ücretin Ödenmesi  şekli taraflar arasında yapılacak iletişim sonucu belirlenecektir.

İsterseniz yazar hesabından yazılarınızı etiketler ile seo’ya uygun şekilde hazırlayıp yayınlayabilir isterseniz taslak olarak kayıt edebilir istersenizde word belgesi olarak yazılarınız belirlediğiniz adrese  gönderilir.

Ücretlendirme:

Makale Yazımı (200 Kelime)   : 2,50 tl
Siteye eklenme+SEO                   : 0,50 tl

Not: Özgün Makaleler yazılması ve SOE açısından optimize edilmesi yoğun ilgi gerektirdiğinden günlük yazılabilecek makale sayısı sınırlıdır.

tarihinde yayınlandı

WordPress 3.4.1 ile gelen “embed” özelliği

Tweetlerinizi stilinizle paylaşın

Artık herhangi bir tweet’i yazılarınıza ekleyebilirsiniz. Ziyaretçilerinizin sitenizden ayrılmadan retweet yapabilmesine, cevap verebilmesine ya da favorilerine eklemesine imkan sağlayan bağlantılar da mevcut. Yeni bir satıra tweet’in adresini yazın yeter.

Bu özellik başka bir çok adres ile de çalışıyor. Daha fazlası için Gömülü öğeler başlıklı Codex makalesini inceleyin.

Aşağıdaki resimlerde görmüş olduğunuz gibi adresi yazmanız yeterli ve sadece twitter için geçerli değil. Youtube ve benzeri birçok video paylaşım sitelerinin içeriklerini paylaşmakta artık bu kadar kolay.

wordpress embedwordpress embed

tarihinde yayınlandı 3 Yorum

WordPress Benzer Yazılar Kodu

wordpress benzer yazılar    Değerli zerkaya.com severler…. Bu makalemde tüm wordpress kullanıcılarının mumla aradığı Eklentisiz WordPress Resimli Benzer Yazılar Kodu ile hazırlanmış bir eklenti yapacaz.

Aslında piyasada bu işi yapan tonlarca eklenti var ama hiç birrisinde istediğim verimi alamadım. Bir kere işin en başından kaybediyorlar. Çünkü bu eklentiler ya Resimli olmuyor yada genel olarak yazının içinde kullanılan ilk resmi çekiyorlar veya Benzer Yazılarda Resim kullanmak istersen ayrıca “Özel Alan” kullanmak zorunda kalıyorsun….

İşte değerli dostlarım yapacağımız bir kaç kodlama ile beraber sizi bu dertlerden beraber kurtaracağımızı ümit ediyoruz. Şimdi lafı fazla uzatmadan gelelim fasülyenin faydalarına 🙂

Aşağıdaki kodlama sayesinde yazdığınız makalede öne çıkarılmış olarak atadığınız resim “Bener Yazılar“da çıkıyor. Bunun için ekstra özel alan oluşturmanıza gerek yok…

1. İşlem : Aşağıda php kodlarını verdiğim WordPress Resimli Benzer Yazılar Kodunu  “benzer-yazilar.php” olarak kaydedelim.

[cc lang=”php”]



‘;
}
wp_reset_query();
}
?>

[/cc]

Kodun içerisinde bulunan  ‘numberposts’  ifadesi göstermek istediğiniz benzer yazı sayısını ifade eder.

‘the_post_thumbnail’ ifadesi ise resmin genişliği ve yüksekliğini sembole etmektedir 🙂 . Ve Benzer yazınızda olurda öne çıkarılmış resim yoksa “/img/fotoyok.jpg” adresinden belirtilen resmi çeker getirir. Burayı kendinize göre optimize edebilirsniz.

Sonra bu php sayfasını kendi temanızın klasörüne atın. WordPress Resimli Benzer Yazıların görünmesini istediğiniz yere şu Kodu ekleyin.

[cc lang=”php”]

[/cc]

2.İşlem : Aşağıdaki css kodlarını kendi temanızın style.css dosyasını açarak en alt kısmına kopyala yapıştır yapın.

[cc lang=”css”]
/* Benzer Yazılar */
.b_yazi {
padding: 5px 15px 5px 5px;
}
.ben_yazi {
border-bottom: 1px dashed Purple;
height: 70px;
list-style: none outside none;
overflow: hidden;
}
.ben_yazi:hover {
background: none repeat scroll 0 0 #EAFFCA;
}
.by_img {
float: left;
padding: 5px;
width: 70px;
height: 50px;
}
.by_title {
padding: 5px;
}
.by_yazi {
}
[/cc]

Bir sorun yaşanması durumunda yorum bırakabilirsiniz….

Bu işlem ile ilgili benzer görsel yukarıda mevcuttur. Teşekkürler Saygılar… Sevgiler…